Jiangsu University library

Jiangsu University library

Project Name: Jiangsu University library
Location: Zhenjiang, Jiangsu, China
Competition: 2004, 1st Prize
Project leaders: Yu Haiwei, He Yongmei
Staff (design):
Yuan Wangkefu
Client:
Jiangsu University
Area:
46,887 m²

The Library locates in the teaching zone of the new campus in the main of the Jiangsu University. From the planning degree,  the planning emphasizes the sequence and extension of the campus north-south landscape axis, and takes the library as an important node to organize the different landscapes before the campus. The modeling of the building is simple and pure. The main building is designed as an axis-symmetric rectangle and the Grand Auditorium as an accessory is taken out from the main body, which aims to highlight the features of the new library location – memorial, at the same time emphasizes the axis sequence of the plan, elevation and section, and represents the Chinese traditional architectural character: space-time integration and the pursuit of group harmony.  The internal space is created through expressing water, bamboo and bridge culture together to form a people-oriented, teaching, educating and cultured environment. The architectural language of the facade adopts the Context and Texture of the campus building and the library space is organized through slice-shaped form and axis, so that the new building and the surrounding environment can coordinate well with each other.

Info
Back
Facebook Tweet weibo
京ICP备16055113号-4