Beijing University of Technology Hospital facade reconstruction

Beijing University of Technology Hospital facade reconstruction

Lead Architect: Haiwei Yu
Design team: Yuming Zhang, Tianyou Pan, Qing Feng
Project Location: Beijing, China
Completion Year: 2016
Area: 3,800 m²
Type of Project: Renovation

Client: Beijing University of Technology

 

Project Description
Located in Chaoyang District, Beijing, the hospital affiliated with Beijing University of Technology is a building with a 
height of 22m and a total construction area of 3,800m2, adjacent to the South Side of East 4th Ring Road, lying at 
the north entrance of the campus.It was a building in the 1990s without reasonable planning for the ground floor, 
leading the north entrance of the campus into chaos day by day, the original granitic plaster façade heavily exfoliated, 
outdoor units of air conditioners and related wires cluttered by irregular disassembling and installing again and again. 
In addition, the hospital sits on the boundary between the campus and the city street. The boundary zone needs to be 
improved to create a brand new public space for hospital staff, teachers, students, and the public to enjoy interactive 
communications together. Hence, two main tasks are included in this project: to reconstruct the façade and to redesign 
the boundary zone.

 

 

 



Info
Back
Facebook Tweet weibo
京ICP备16055113号-4